Grote variatie in Oudenhoorn 23 juni 2018
Meer variatie was dit keer het streven van STPO Oudenhoorn en dit is wat ons betreft prima gelukt! Afgelopen weekend kregen de bezoekers een goede blik van alle diverse klassen en mogelijkheden binnen onze klassen en zat de stemming er goed in tijdens deze dag vol spektakel. Ook het goede weer hielp hierbij weer een handje mee, waardoor de Nobel Arena massaal gevonden werd.
Tekst/Foto's: NTTO - Ellen de Heus, Marco Schulenbarg en Dennis Vos

Light Two Wheel Drives

Smink No Mercy had de proeftrek en zette een strakke afstand neer waarbij de sleepwagen lichter werd gezet. Poison ducky zette ook een goede run weg en bleef de sleepwagen instelling ongewijzigd.. Mien Masjien kwam vandaag niet uit de verf, er zijn nog wat dingen uit te proberen alleen pakte het vandaag even niet goed uit. Green Bullit deed ook wat hij kon, maar het mocht niet baten. Doordat de sleepwagen lichter werd gezet kwam Smink No Mercy niet meer terug en deed Poison Ducky zijn proeftrek niet meer over. Zodoende kregen we de uitslag zoals er ook gereden werd, Smink No Mercy op een, gevolgd door Poison Ducky en Mien Masjien.

Mini Unlimiteds

Rond de klok van half vijf begonnen de mini unlimiteds met hun klasse. Exeption had een proeftrek. Aan het einde van de run werd de koppakking eruit geblazen. Thuisrijder Pokerface was na een wedstrijd afwezig door schade weer terug op de baan. Bij gebrek aan grip bleven de voorwielen aan de grond. Backdraft legde door dat gebrek aan grip iets meer als de helft van baan af. Ondanks dat men gewicht naar achteren had gehangen bleven bij Lets try de voorwielen aan de grond. Dirty herrie was er weer bij. De tanden van de versnellingsbak waren weer gerepareerd. Over de afgelegde afstand was men niet ontevreden. Ontevreden was wel Wim Dingerink met de afstand van de Hella Lambada. De balans kwam er niet in. Bij de The Challenger had men de trekhaak wat hoger gezet. Aan het einde de run vloog de slang van de ontluchting in de brand. Bij het overdoen van proeftrek vloog de blowerbelt eraf van Pokerface. Bart van der Sluis zat weer achter het stuur van de Bobcat Jr. Deze reed al zoekend naar grip naar de 90 meter. The Riddle maakte veel toeren. Alleen afstand viel tegen. Vampire tegen de toerenbegrenzer van 8000 toeren aan. De voorwielen kwamen hier wel los maar de echte balans was ver te zoeken. Groundshaker was wel in balans en ging de leiding leidersvlag ruim voorbij. Nieuwe banden met een millimeter meer profiel was waarschijnlijk de doorslag gevende factor voor de overwinning.

Supersport 3,4 ton promoniveau

Forza fiat had de proeftrek en wist een mooie full pull neer te zetten. Sleepwagen afstelling bleef zo staan en mocht Working Power aanhaken en kwam een heel mooi eindje in de buurt. Tijd voor Red Indian en ook zij wisten een mooie afstand neer te zetten, net anderhalve meter te kort op de honderd meter. Flying bull koos een erg zwaar verzet, en dit vond de versnellingsbak na 40 meter genoeg. We gingen vervolgens van start met Never Satisfied. Ook zij kozen een te zware versnelling en waaide de machine uit na 46 meter. Finale van twee met Forza Fiat en Working Power. Forza Fiat was op dreef en wist een tweede full pull neer te zetten. Working power had motorische problemen onder het mom van een afgebroken tandwiel bij de nokkenas aandrijving. Forza Fiat op de eerste plaats, gevolgd door Working Power en Red Indian.

Sport Trucks

Smokin griffin had hier een proeftrek en verscheen voor een zware sleepwagen afstelling. Te zwaar voor de gele Scania. De sleepwagen afstelling zou worden veranderd de bak was boven bij 78 en was bij de nieuwe afstelling bij 95 meter boven. Nieuwe Shave Power mocht het voor een lichtere sleepwagen proberen. Vermogen komt er nog niet helemaal uit waardoor de afstand zo rond 80 meter zou liggen. Team Versteeg kreeg het vermogen iets beter op de baan. Aan het eind van de pull kwamen zelfs de voorwielen los. En zou hier mee ook winnaar van deze klasse worden. Smokin griffin verbeterde zijn proeftrek met bijna 8 meter. En bleef op geruime afstand van de winnaar steken. Shave Power

Two Wheel Drives

Voor een lichte sleepwagen werd er geprobeerd toch nog voor een mooie show van de twd s te maken. No Illusion had een proeftrek en ging meteen naar een fullpull. Predator had met de zelfde sleepwagen afstelling ook een proeftrek. Deze zouden ze later in de klasse over rijden. Bk power had pech maar ook weer geluk daar liep bij de 90 meter een blowerbelt eraf. Toch werd er nog 106 meter gereden. Bad habit heeft de motor eindelijk weer goed aan het lopen. Sledge hammer een berg zand voor de sleepwagen. De afstand was toch nog gioed voor een eventuele finale. Driver Rik Manenschijn van de Rattle and hum gaat te laat op gas om een plaats in finale te krijgen. Predator die de proeftrek over reed. Reed een iets minder ver dan de afstand van de proeftrek maar gooide wel met deze afstand wel de Sledge Hammer uit de finale. In de finale reed Lind Jonkman de No Illusion naar 106.55. Ard van de Steeg was met de BK Power op weg de afstand flink te verbeteren toen de aandrijving wegviel. Bad Habit verloor onderweg een paar uitlaten. Kwam in de finale een 30 cm te kort om leiding over te nemen. Predator bleef ruim een meter achter de leidersvlag steken op plaats 3.

Light Modifieds I

De een na laatste klasse van vandaag werd verreden door de light modifieds. Gek genoeg wilden de eerste twee proeftreks gemaakt door Russian Roulette en Green Spirit VIII niet van hun plaats afkomen. Hierop werd besloten het zwaardere kop gewicht te verswijderen. Wicked Screamer zette de derde proeftrek op naam en hierna werd de sleepwagen lichter gezet. IJssel Delta PoweRR begon voortvarend de eerste officiele run, maar drukte het gas dicht na 30 meter. Razors Edge kreeg nog niet de verwachte boost en schoof zes plaatsen op. Bandit zette de arena op de kop door een eerste dikke full pull op de klokken te zetten. Green Spirit VII begon hoopvol, maar net toen gedacht werd dat de full pull zou komen klapte het supercharger systeem volledig uit elkaar. Dikke schade dus voor het geliefde Griffon team. Russian Roulette deed de proeftrek over en ook hier kwam er een dikke full pull op de klokken. Wicked Screamer kwam nu ook beter weg en ook zij reden een full pull. Razors Edge probeerde het nog een keer en resulteerde deze wedstrijd in een finale van 4. Afgetrapt door Bandit die flink veel toeren maakte werd de te kloppen afstand heel scherp neergezet. BMO Rocket Science deed het heel goed en de weg naar boven lijkt nog niet klaar en scheelde het net een iets meer dan 1 meter met de voorganger. Russian Roulette was zijn twee voorgangers echter de baas en verbeterde de eerder afstand geleden door de Bandit. De laatste finalist was Wicked Screamer welke er nog een full pull uit wist te persen. Wicked Screamer op een, gevolgd door Russian Roulette XL en Bandit

Superstocks

Rond de klok van kwart voor tien werd er begonnen met de superstock klasse. De proeftrek voor BO Motor-Oil Incredible Deere met Patrick Rasing achter het stuur. Rond de 104 meter kwam deze tot stilstand. Besloten werd de sleepwagen in deze afstelling te laten staan. Bij de Silver Bullit lijkt het steeds beter te gaan. Echter bij de 50 meter kwamen er vlammen onder kap en tractor. Er bleek olie van de ontluchting op de motor gekomen te zijn. Leek erger dan het was. D n Aerdvruter stopt voor 30 meter en schuift 6 plaatsen op. Het wil bij de Hurricane nog steeds niet lukken. Nu klonk er rond 30 meter een plof onder de motorkap. Wat er in de motor kapot was kon men ter plekke nog niet zien. Zeinstra Newborn Deere ging in een mooie balans naar het eind. Ride-On Interaction 2.0 gereden door Bram Kools wil niet goed oppakken. De Zapo krijgt het vermogen niet aan de grond. En komt net te kort voor de 100 meter. Linda Oomen kreeg het dit keer niet voor elkaar om de Terminator naar een finale te rijden. Maximum risk rijd net over de 100 meter. Maar het zou te kort zijn voor een finale plaats. Het gaat steeds beter met de Wildcat. Deze komt steeds dichter bij de top . Bram de Pijper rijdt vervolgens European maid over de 104 meter. Rowan Zeinstra moest even van het gas om de Green gangster Deere binnen de lijnen te houden. Met zijn afstand zou hij net de European Maid buiten de finale zetten. D n Aerdvruter zette vervolgens nog even de leidende afstand neer. Helaas kwam deze niet terug in finale. Koppaking eruit. Mitas All or Nothing was in de finale wat onrustig en niet in balans. Sjor Zeinstra ging hier met Zeinstra Newborn Deere ruim aan voorbij. Zoon Rowan maakte het nog even spannend met de Green Gangster Deere. Toch werd de afstand van zijn vader nog met een dikke meter overtroffen.

Supersport Trucks

Tractorpulling Oudenhoorn is de plaats waar de supersport trucks punten wedstrijd nr 8 van het seizoen gaan rijden. Na de 1e 7 wedstrijden is het klassement ongekend spannend want tussen de nr 1 en nr 3 zit maar 1 punt verschil en na de wedstrijd Oudenhoorn hebben we er nog 7 te gaan. Een hele mooie sleepwagen afstelling zorgde voor maar liefst 8 full pulls en kregen we een grote finale te zien. Helaas zagen we de teams Black Sensation (109.19 meter) TV Kar (103.86 meter) van Heugten (101.28 meter) en Trek mack ( 75.51 meter) niet terug in de finale. In de finale kwam als eerste van Vlastuin agro de baan op en toen de truck vertrok zagen we een echte serieuze sleepwagen afstelling, bijna de gehele run gereden op de achterwielen bracht hen tot 74.53 meter. Blue Legend met vandaag weer Matthijs achter het stuur deed ook goed zijn best. Ook nu bleek hoe zwaar de wagen stond en konden helaas voor hen niets anders dan 65.45 meter noteren. VDB Staalbouw deed het goed met deze afstelling en reed zijn voorganger voorbij en 71.43 meter kwam er op het ABC scherm te staan. Volvo fh16 Harskamp rijdt eigenlijk heel solide dit seizoen en ook nu weer gezien de 72.76 meter. White Horse stond inmiddels ook al aangehaakt en vertrok en kwam bij 73.70 meter tot stilstand. Rhinorocket had diverse voorgangers gezien en speelde daar goed op in en 79.97 meter was ver uit de beste afstand van die dag bleek achteraf. Greenbull wist zich middels een hele mooie kwalificatie run de finale in te rijden en ook nu deden ze goed hun best. Helaas misschien niet wat gehoopt hadden maar 63.49 meter stond er toch maar mooi op het scorebord. Als laatste de Manne van Janne2 met zoals altijd Martijn aan het stuur. En ook deze scania had het zwaar in de finale en werden ze bij 65.10 meter stilgezet door de Big Benz sleepwagen. De overwinning die was voor Rhinorocket, van Vlastuin agro werd nr 2 en nr 3 was White Horse.